1. Ha megkérdezik van-e tejed, MINDIG azt mondd, hogy van. És akkor téma lezárva. Onnantól senki nem akar megfejni, tippeket adni, görögszénát etetni veled és ilyen faszságok.
    2. Vegyél cumit. Nem lesz tőle hülye/drogfüggő/kiegyensúlyozatlan a gyereked, és te sem kapsz agygörcsöt a sírástól.
    3. Be fog dagadni a lábad a szülés után. Két napig úgy fogsz kinézni, mint az elefántlány, úgyhogy olyan papucsot vigyél a kórházba, ami állítható.
    4. Fürdetni apa dolga. Itt a pont a mondat végén.
    5. Ha néhanapján benne hagyod az autós hordozóban, mert épp elaludt a kocsiba, nem lesz tőle baja. De TE alhatsz (kezdőknek) vagy kilakkozhatod a körmöd (haladóknak).
    6. Ne hagyd, hogy beleszóljanak abba, hogy mit csinálsz. Nálunk a családtagok előszeretettel vetkőztetik, amikor én öltöztetem és öltöztetik, amikor vetkőztetem. Nem kell megmagyarázni nekik semmit. Csak add rá vissza / vedd le róla a ruhát, és mosolyogva mondd a gyereknek, hogy "A mami tudja, hogy fázol, miiindjárt levesszük azt a ronda, meleg plédet." Haladóknak: "Jaj, de beöltöztetett VALAKI, de a mami tudja, hogy...".
    7. Nem kell babavíz. A Szentkirályi adható forralás nélkül.

     

    Amit sokat használtunk: pihenőszék, rugalmas kendő, ami rohadtul fölösleges volt, az az autós cumisüveg melegítő. Akkor kell, ha tápszeres a baba, viszont a tápszeres babák általában nem igény szerint esznek, hanem 3 óránként eleinte, és akkora távolságra úgyse mész, amíg kicsi.

    Rengeteg baba született mostanában a környezetemben (köztük a sajátom), úgyhogy... ha engem kérdeznek az újak, én ezt tudom mondani. Majd ha eszembe jut még valami, írom.

A bejegyzés trackback címe:

https://almafa.blog.hu/api/trackback/id/tr22148520

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása