GoldenApple 2011.03.16. 08:31

Hiszti

 Sikítás, dübörgés, toporzékolás. Akarom, akaroooom, AKAROM és A.K.A.R.O.M. jellemzi napjainkat, de sebaj, állítólag hamar elmúlik ez a korszak is, márcsak 20-30 év.

Medvével néha a döbbenettől szólni sem tudunk, próbáljuk keményen nyesegetni ennek a 12 és fél kilós zsarnoknak a terrorhadjáratait, nem hódolunk be, tartjuk egymásban a lelket, miközben pandának vagy gorillának érezzük magunkat - most kivételesen nem a súly, a kilók és a terebélyesség miatt, hanem azért, mert szűkül az életterünk.

Eddig a kanapé felső támlája még bombabiztos hely volt a könyvnek, irányítónak, telefonnak, laptopnak, tegnap óta sajnos már nem, mert megtanult felmászni a kanapéra, így onnan játszva eléri a felső támlát.

Az alsó ajtókon gyerekzár csúfoskodik, a konyhapult lábujjhegyen már nem kihívás Csipesznek, de a tálalószekrényen elhelyezett kulcsoknak is adieu... Elég egy óvatlan pillanat, és kirámol a pénztárcámból, kipakol az ezerszer újraindított mosogatógépből és hadonászik a vécékefével, mint egy kis kardpárbajhős.

 Végső elkeseredésünkben lerogyunk a kanapéra, kézen fogjuk egymást és csak nézzük ezt a 82 centis hurrikánt. Tartjuk egymásban a lelket, jóban-rosszban. Néha már csak a humor segít... Hol rontottuk el? kérdeztem tegnap, majd a férjemből kitört a nevetés, és azt mondta csendben, hogy rabtartónk meg ne hallja: hát ott, hogy gyereket vállaltunk.

Cinkosan, kezünket a szánk elé téve kacarásztunk, majd kipukkant belőlünk a nevetés.

Ha hibáztunk, ez legyen életünk egyik legnagyobb hibája. Mert mióta ez a most 12 és fél kilós, 82 centis húsgombóc az életünk része lett, azóta vagyunk család. És mindennél jobban szeretjük.

Nincs más, magasabb polcra kell költöztetni mindent.

A bejegyzés trackback címe:

https://almafa.blog.hu/api/trackback/id/tr362743454

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása