Az alábbi példával szeretném illusztrálni, hogy milyen könnyen megvalósítható gyakorlati feladatkákkal, praktikus tanácsokkal segítünk hozzá, hogy rózsabimbó lelkű gyereked egészségesen, boldogan, énkicsipónim világban fejlődjön. 

Ülünk a kocsiban, megyünk hazafelé, gyerekünk, a rózsabimbó lelkű, kétfogú (HÖ!) alszik édesdeden hátul.

Befordult mellénk egy irdatlan fekete BMW, hátul sötétített ablakokkal, rettenetes alakkal a kormánynál (kapucnis pulcsi, fekete napszemüveg az esti kukksötétben, zorall fej), én pedig nem álltam meg, megkérdeztem Medvét, hogy mi a fészkes fenéből van ennek erre pénze?

A válasz nem késlekedett sokáig:

- Miből, miből... cigi, kurvák, fegyverek, drog. 

- Medvi, halkabban, ne mondj ilyet a gyerek előtt.

Az ominózus gyerek jelezte, hogy felkelt, rózsabimbó, stb. lelke kész szárnyalni, de leginkább éhes, én pedig folytattam Medve trenírozását:

- Mondd, hogy ropi, puff-puff, meg mittudomén... varázspor.

- Oké. És a KURVÁK helyett mit mondjak??

 

Ha ez lesz a gyerek első szava, én elválok.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://almafa.blog.hu/api/trackback/id/tr822589729

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

choo 2011.01.18. 15:14:12

megnyugtatlak, ha elég nagy lesz, rögtön elismétli. a mi rózsalelkű utódunk rögtön ismételgette, hogy "basszus", rendkívül tetszik neki, bezzeg azt, hogy sajt, azt nem akarja mondani :)

Mozart06 2011.01.19. 10:26:46

Nem akarlak elkeseríteni, de a uncsitesóm is ragaszkodott hozzá, hogy a gyerekek előtt nem szabad csúnyán beszélni. Első nap után, amit eltöltöttek az oviben hallom ám, hogy: k@anyád,b@dmeg,b@zi,rohadtszemét és még sorolhatnám. Elnézést, hogy így kiírtam, de ez komoly az összes csúnya szót egy nap alatt felszedték az oviban, mivel volt egy-két jólnevelt ovistársuk. Ugyanez volt a pisztoly, puska stb.-vel, amit szintén tiltottak, nem lehetett nekik venni. Csináltak maguknak legoból.

És ami a legjobb az egyik kiscsajnak nagyon tetszettek a fiúk (keresztfiaim) és behívta őket egy faházba, hogy mutat nekik valamit, lehúzta a bugyiját. Mi volt az ovis korú fiúk rekaciója, kissé megverték. Na most jó pár év eltelt már, most már nem ez a rekació...:)
süti beállítások módosítása