GoldenApple 2009.11.26. 14:34

Hazafelé

betértem egy festékboltba (kivételesen nem smink, hanem háztartási festékekről van szó) és elkezdtem nézegetni, hogy milyen színű is legyen majdan Barnus szobája. Úgy fest, ettől a bézs-kék-barna összeállítástól nem tudok szabadulni, ez az, ami nagyon de nagyon tetszik.

Ami most aggaszt (nehéz az élet, tudom), az az, hogy oké, hogy a bézs-kék falhoz megy a csokibarna bútor, de a kiságy valószínűleg fehér lesz, no szóval hogy ebbe a színvilágba belefér-e még a fehér. (Ezzel egyidőben megfogalmazódott bennem a gondolat, hogy a 3 bejegyzést megért nyaralós blogot lecserélem egy -remélem 3 hónap alatt tökéletes eredménnyel záruló - "hogyan-újítottuk-fel-a-lakást" blogra. Csak úgy, magamnak, meg a sok gyönyörű képnek.)

No de vissza a bézs-fehér-csoki-kék kérdéshez: a fickó (részben) lebeszélt a kék falról, most ott tartok, hogy nem mind a 4 fal lesz kék, mert akkor szerinte "megfagy a gyerek", ami egy kis túlzás, de az tökéletesen igaz, hogy nem épp a legmelegebb színt választottam a kiskukac kuckójához (kuckó, ehhh, vagy 25 négyzetméter...) Ahhoz viszont egyelőre ragaszkodom (ez a ragaszkodom szó kicsit dívás, nem? pláne, ha ragggaszkodomnak mondom. Ragaszkodom? vagy csak még nem jutott jobb/más az eszembe?), hogy az egyik fal legyen kék, a másik 3 pedig bézs. 

Éshogyakkormondjonegyárat. Én mondom a négyzetmétert, ő mondjon egy árat, játsszunk ilyet.

Hát azt nem tudja. 

Ember -mondom és gondolom én-, ember, ha itt akarnám megvenni a festéket, akkor ezt ütnéd a kasszába? Hogy nem tudod? Naaaaaaaa...

Nagy nehezen mégis sikerült elérni, hogy igen, bátran mondjon egy számot. Mondott. Majd azért hozzátette, hogy így, hogy 2 színű lesz a fal, (és hogy ilyet még nem is hallott) sokkal drágább lesz a festés, legalább 3-4 ezer forinttal, és a gyerek olyan hamar tini lesz, meg kirepül, és nem praktikus ilyen színekre festeni, mert mi lesz, ha mondjuk később ott vendégszobát szeretnénk kialakítani??

Szépen, lassan és mosolyogva elmondtam neki, hogy nálunk a gyerek viszonylag hosszabb távú projekt, szóval nem tervezzük, hogy 2-3 év múlva visszavisszük a kórházba, mondván meguntuk/semmire nem jó/kiment a divatból.

Úgyhogy nyugi:D

 

A bejegyzés trackback címe:

https://almafa.blog.hu/api/trackback/id/tr411553997

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

VKI · http://raknelkul.blog.hu 2009.11.27. 07:39:21

Hát ez jó.
Az, hogy ő még nem hallott valamiről, egyből azt jelenti, hogy az nem is lehet jó, és megpróbál lebeszélni.
Vagy, hogy annyira sem terjed az IQ-ja, hogy esetleg, ha nem untátok meg, nem utáltátok meg a falak színét, pár évente akkor se árt felújítani a festést? És ha véletlen már nem tetszik, akár még át is festhetitek...
Jaj, nagyon jót röhögtem.
És ezt így szószerint mondtad neki, hogy nem akarjátok visszavinni a kispókot a kórházba?
süti beállítások módosítása