Próbáltál már egy 4 és fél hónapos gyerekkel buszozni, villamosozni ésatöbbizni?

Nem?

Ne hagyd ki. Ha az emóság, a fakírság már kevés, sőt, az öncsonkítás is megvolt, akkor egy ilyen túrával garantáltan kitolhatod a határokat.

Kezdjük ott, hogy TÉNYLEG senki nem segít feltenni a gyereket a buszra. A legkönnyebb babakocsival számolva is 7kg (kocsi) + 8 kg (gyerek) + 5 kk (pelenkázótáska, kaja, cumisüvegek, popsikrém, sípolós seggű falovacska, pelenka, csörgős amorf ikeás állatka, játszószőnyeg), szóval ez így megközelíti a 20 kilót, na, ezzel kell felkapaszkodni a kék bálnára, ami lássuk be, nem egyszerű.

Utazni sem. Először is mindenki (idős néni; tini-biztostűvel-az-orrában; fogatlan-hajléktalan-TBC-vel) kötelességének érzi, hogy legalább egyszer benézzen a babakocsiba, elmondja, hogy milyen báááájos a gyerek és egy hangos gügügűűűűűűű vagy hullullúúú kíséretében felhívja a többi utas figyelmét arra, hogy cselekedjenek ők is hasonlóan.

Hogy én se unatkozzak és ne érezzem magam elhanyagolva, tuti, hogy legalább egy ember meg fogja kérdezni, hogy van-e tejem, mit eszik a baba, kakik-e rendesen, mennyit híztam a terhesség alatt, és a gyerek öröm és boldogság. Az utóbbit nem kérdezik, kijelentik.

Majd a leszállás. Ott indul, hogy a buszvezető már türelmetlenül csenget, mikor Te még csak ott tartsz, hogy megfogod a babakocsit, hogy valahogy leavászkodj arról a kurva buszról. A nézőközönség megvan és két szurkolótáborra oszlik:

1., jaj, csórikám, drukkoljunk neki (de ne segítsünk, meg-kell-tanulnia!)

2., jaj, baccameg, siessen már a pudvás kölykével, mert vár a csajom/pasim a Deákon. (ne segítek neki, tanulja csak meg!)

Hát így. És ha ezek után

  • nem jön rád a szapora hasmenés hazafelé
  • nem ordít a gyerek, mert éhes
  • nem hagytad valamelyik szatyrot a buszon
  • nem száll le veled együtt egy néni, hogy szórakoztasson a lámpáig

 

akkor szerencsés vagy, ha mindez egyszerre, akkor meg olyan, mint én.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://almafa.blog.hu/api/trackback/id/tr202130452

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása