karacsony.kifoztuk.hu/

 

Úgy 3 hete keresett meg a Kifőztük szerkesztője, hogy lenne-e kedvem írni a karácsonyi különszámba valami sminkelőset, készülődőset. Az egész anyag (rengeteg recepttel) némi pénzadomány fejében letölthető, a befolyt összeget jótékonysági célra fordítják: az Élelmiszerbank kapja, Karácsonykor tartós élelmiszert és némi édességet küldenek belőle azoknak a gyerekeknek, akik állandóan éhesek.

A probléma sajnos nem is olyan távoli, mint hinnénk: Édesanyám egy általános iskolában tanít, és meséli, hogy bizony sokszor jönnek be úgy gyerekek a suliba, hogy olyan éhesek, mint a kis farkasok, mert az előző napi uzsonna óta, amit a suliban fogyasztottak el, még nem ettek. Mindez 2010-ben, Budapesten. Ezekkel a gyerekekkel találkozol a villamoson, vékonyka kis testük viszi a nagy iskolatáskát, és nem is gondolnád, mennyire összefacsarodik a kis szíve, mikor Te csokis sütit majszolsz előtte. Nem, nem irígykedik. 

 

Csak éhes.

A bejegyzés trackback címe:

https://almafa.blog.hu/api/trackback/id/tr22396681

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása